Szampańska mimoza z czarnym bzem

studio kuchnia | Szampańska mimoza z czarnym bzem

Witam po raz ostatni w  2017 roku!!!
Kto z Was ma ochotę przywitać Nowy Rok bąbelkami? Ten koktajl szampański z likierem pomarańczowym, tonikiem z czarnym bzem i parę kropelek soku cytrynowego jest idealny na wieczór Sylwestrowy. Ma tylko cztery proste składniki, jest wspaniały, mocny i musujący!
Do mojego sylwestrowego drinka lubię dodawać szampana, ten wieczór nie może obyć się bez wystrzału korka i bąbelków!

Życzę Wam udanego Sylwestra, z mnóstwem wspaniałego jedzenia i dobrych koktajli

studio kuchnia | Szampańska mimoza z czarnym bzem

czas przygotowania 5 minut | przepis na 1 drinka  

potrzebujesz

3 cl likieru pomarańczowego (Cointreau)
szampana lub wina musującego
6 cl tonic z smakiem czarnego bzu lub więcej do smaku
parę kropelek soku cytrynowego
1 łyżka nasion z granata
1/2 plastra pomarańczy
1 łodyżka rozmarynu
kostki lodu

przygotowanie

Kostki lodu wrzucić do szklanki, dodać likier i tonic. Wcisnąć trochę soku z cytryny oraz dolać szampana. Dodać nasiona granatu, plaster pomarańczy i świeży rozmaryn. Na zdrowie!

studio kuchnia | Szampańska mimoza z czarnym bzem