Carpaccio z selerem i chrzanem

studio kuchnia | Carpaccio z selerem i chrzanem

Cieniutko pokrojone carpaccio wołowe, któremu towarzyszy sałatka z rukoli i seler z chrzanem. Podane z jajkiem na twardo i ciabiattą. Carpaccio z rukolą to klasyka, lecz kiedy podałam z tartym selerem wymieszanym z jogurtem greckim i chrzanem, był to dla mnie szał:) Pyszne, świeże połączenie.

20 minut | 2 porcje

potrzebujesz

2 ciabatty
200 g carpaccio wołowego
2 jajka „zerówki”, na twardo
100 g rukoli
2 łyżki orzeszków pinii
2 dymki, drobno posiekane
3 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
sól i pieprz czarny

seler z chrzanem

1/4 małego selera korzeniowego, startego na tarce o małych oczkach
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka chrzanu
sól i pieprz czarny

przygotowanie

Rukolę wymieszać z orzeszkami pinii, dymkami, oliwą i octem. Doprawić solą i pierzem.
Starty seler wymieszać z jogurtem greckim i chrzanem, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Ciabattę przekroić na pół, na wierzch ułożyć carpaccio, udekorować sałatką z rukoli i selerem z chrzanem. Podawać z jajkiem na twardo.
Smacznego!

studio kuchnia | Carpaccio z selerem i chrzanem